Schaafwerk
Schaven van diverse houtsoorten
In de Harelbeekse Houtzagerij, onderdeel van Omniplex NV, worden op acht moderne schaafinstallaties, diverse houtsoorten, geschaafd naar wens van de klant. Hoofdzakelijk Noors dennenhout, maar ook tropisch hardhout, wordt naar planchetten, plinten, blokprofielen en terrasplanken geschaafd.
Hydromat schaaflijnen
Elke installatie is gespecialiseerd voor een bepaalde bewerking en wordt bediend door vakmensen met jaren dienst, die op hun beurt gesteund worden door een professioneel labo en slijperij. Het labo zorgt voor een kwaliteitscontrole en het onderhoud van de installatie's, terwijl in de slijperij zelfstandig meskoppen worden gemaakt op maat van de klant.
De meest professionele hydromat schaaflijnen van WEINIG met 9 tot 11 assen, kunnen voorkorten en nakorten en bovendien gelijktijdig spalten indien nodig terwijl vierzijdig geschaafd wordt. De sterke automatisatie van de houtaanvoer en het automatisch stapelen op paletten van de geschaafde profielen, zorgen dat snel en flexibel geproduceerd kan worden.
Afwerking en personalisering
Na de kwaliteitscontrole worden de paletten via automatische transportbanden doorgevoerd en krijgen deze een degelijke verpakking. De nodige etikettering en gewenste certificaten van herkomst worden aangebracht en voorbereid voor transport. Daarnaast kunnen planken en platen ook op maat gezaagd worden en eventueel van een tand & groef voorzien worden op een universele zaaginstallatie. Het gelijktijdig korten van volledige pakken kan tevens gebeuren met een nauwkeurigheid van circa 1cm.
Afvalbeleid
In het ecologisch afvalbeleid van de onderneming worden het schaafsel en de houtkrullen via een gesloten afzuigsysteem in gesloten containers opgeslagen. Deze kunnen op hun beurt gerecupereerd worden in de spaanplaatindustrie of als bodembedekker in vee- & paardenstallen.
Verduurzaming
Verduurzaming voor grondcontact
Teneinde het Dennenhout een langere duurzaamheid mee te geven kunnen deze bij ons in de autoclaaf gehandeld worden volgens de officiële klasse 1 tot en met 4, geschikt voor grondcontact.
Verduurzaming voor dakconstructies
Voor hout in de dakconstructie kunnen we zowel kleurloos, als groen drenken in onze officieel WTCB-erkend drenkstation, waardoor deze beschermd worden tegen blauwrot, schimmels en insectenaantasting. Het spreekt vanzelf dat enkel ecologische producten worden gebruikt en de procedures geschieden volgens de erkende normen. Certificaten voor de behandelde partijen kunnen afgeleverd worden op vraag van de klant.
Transport & Afhaling
Afhalingen en leveringen
Momenteel kunnen we rekenen voor de uitleveringen op 12 vrachtwagens, waardoor 80% van de leveringen in eigen handen is. Daarnaast worden voor afhalingen en leveringen naar de werkplaatsen ook beroep gedaan op verschillende externe transportfirma's. Uiteraard behoren afspraken voor het afhalingen van de goederen ook tot de mogelijkheden.
Afhalingen door professionele- en industriële verwerkers
Afhalingen kunnen gedaan worden door de houthandelaar en de professionele, industriële verwerker in onze hoofdepot aan de Leieboorden-Harelbeke en in de depot Gentsesteenweg-Harelbeke, dit na afspraak met onze dispatch.
Gespecialiseerd schaafinstallaties
Omniplex NV/SA   -   Gentsesteenweg 184  -    B-8530 HARELBEKE  -  BELGIUM  -  +32 56 723 000
Schaafwerk Schaafwerk Verduurzaming Verduurzaming Transport & Afhaling Transport & Afhaling
NL
Import Import Head-Office & Production Head-Office & Production Depot Leieboorden Depot Leieboorden Depot Bavikhove Depot Bavikhove Depot Méru (Oise) France Depot Méru (Oise) France Geschiedenis Geschiedenis Filosofie Filosofie Duurzaam bosbeheer Duurzaam bosbeheer ECO-certificaten ECO-certificaten Platen Platen Naaldhout Naaldhout Hardhout Hardhout Schaverij Schaverij Schaafwerk Schaafwerk Verduurzaming Verduurzaming Transport & Afhaling Transport & Afhaling Home Bedrijf & Foto’s Historie & Ecologie Producten Productie Algemeen Algemeen General Management General Management Verkoop BE Verkoop BE Verkoop FR Verkoop FR Finance & Accountancy Finance & Accountancy Production, Transport  & Qualitycontrole Production, Transport  & Qualitycontrole Aankoop Aankoop Contact Download - PDF GDPR - Privacy Productie